PARAMARIBO, 16 mei – Politieagenten zijn te dik. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Door de jaren heen heeft zich een bepaalde arbeidsethos ontwikkeld. Die is allesbehalve gezond voor en agenten en hun productiviteit. Veel agenten hebben niet meer fysieke oefening dan die bij hun intrede. “Men zegt dat je stopt met groeien op je achttiende, maar bij de politie groei je door.”

Het is dan ook geen uitzondering als agenten steeds een ruimer uniform moeten. “Zelfs het hoofddeksel moet vervangen worden. Maar de samenleving verandert steeds sneller. Politieagenten moeten gedurende hun hele carrière in topconditie blijven. Sommige agenten hebben in geen twintig jaar schietoefeningen gedaan”, zegt Belfort. Hij ziet de invoering van een training beroepsvaardigheid dan ook als een geschenk uit de hemel.

De training in onder meer schietvaardigheid en aanhoudingstechnieken, moet breken met het oudroest. “We staan voor uitdagingen wat de zware criminaliteit betreft”, aldus Belfort. Zich goed in het vel voelen wordt dan gauw een zaak van leven of dood. De bedoeling is de training elk halfjaar verplicht te stellen. Uiteindelijk wordt het elk kwartaal. Politiechef Humphrey Tjin Liep Shie vindt dat veranderingen moeten worden bij gebeend, of die nu komen door de wet of door het beleid.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.