Minister Edward Belfort van Justitie en Politie moet minder over zichzelf praten en zich liever focussen op de daadwerkelijke bestrijding van de criminaliteit. Dit zegt NF-parlementariër Ruth Wijdenbosch.

Wijdenbosch stoort zich eraan dat de minister in een aflevering van Bakana Tori opmerkte dat hij tijdens zijn bezoeken aan scholen meteen kan zien welke kinderen het crimineel pad zullen opgaan.

“Wij willen praten over de criminaliteit. Politici moeten voorzichtig zijn met de uitspraken die ij doen”, meent Wijdenbosch. Zij vindt de uitspraken van de minister gevaarlijk en ziet liever dat hij informatie geeft over de aanpak van de criminaliteit in plaats van het doen van ongenuanceerde uitspraken.

Wijdenbosch zegt tevreden te zijn over enkele acties die de politie onderneemt om de verruwing van de criminaliteit de kop in te drukken. “We zien acties, we zien dat de politie de wijken ingaat, maar er zijn andere voorstellen die wij willen doen aan de regering”, zegt de parlementariër.

De afgelopen weken hebben politici vervelende opmerkingen gemaakt die anders vertaald kunnen worden door exponenten binnen de samenleving. het DNA-lid vindt het daarom van belang op te roepen voorzichtig te zijn met wat we zeggen. “De minister moet niet praten over zichzelf, maar over de criminaliteit en de wijze waarop de politie nu optreedt”. Wijdenbosch constateert wel dat bepaalde zaken op lijn komen, zegt de aankondiging van de verscherpte acties van de politie.

Zij stelt voor dat er een samenwerking komt tussen de politie met de BBS’ers, security bedrijven en buurtbeveiligingsbedrijven om zo de criminaliteitsbestrijding effectiever ter hand te nemen.(Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.