PARAMARIBO, 29 aug – Er is geen sprake van verruwing van de criminaliteit in Suriname. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. De oppositie, waaronder ook Belforts voorganger Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP), beweert weliswaar anders. Het zou zelfs zo erg zijn dat zaken in de doofpot verdwijnen. De pot verwijt de ketel, vindt Belfort.

Als er ooit zaken onder de mat werden geveegd , dan was het wel tijdens de periode van Santokhi op Justitie & Politie. “We kennen de zaak van negentig kilogram drugs die is ontvreemd (uit een opslagplaats van de politie, red., doofpot. Op het ministerie moest een functionaris vluchten voor haar leven, doofpot. Moorden op zwervers, doofpot. Wij stoppen geen zaken in de doofpot”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname.

Dat de criminaliteit toeneemt, is ook niet waar. Wel was er volgens politiestatistieken een toename eerder dit jaar. “Dat was voor de periode juni en juli, maar dat is nu niet meer het geval”, aldus Belfort. De oppositie blijft erbij dat het behoorlijk fout zit met de bestrijding van de criminaliteit. Vooral roofovervallen en inbraken teisteren het ‘arme volk.’ Belfort zei onlangs dat er vanuit een ‘bepaalde hoek’ mensen worden aangezet tot het plegen van misdrijven. Dat schoot de oppositie in het verkeerde keelgat.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.