PARAMARIBO, 16 jul – Minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, baalt als een stekker. Het wil maar niet vlotten met de distributie van vrij domeinland. Het mes moet er desnoods in, maar er moet een eind komen aan de bureaucratie. Dat zal het personeel ook te verstaan krijgen als Kromosoeto op bezoek gaat de komende dagen.

Zeker twee afdelingen van RGB worden een dag gesloten gehouden. “Ik ga het personeel wijzen op al de negatieve reacties vanuit de samenleving, parlementariërs en de media”, zegt Kromosoeto tegenover de Ware Tijd. Ook de rechtszaken die burgers aanspannen tegen het ministerie doen een flinke duit in de zak. Klachten over gebrekkige dienstverlening blijven maar aanhouden. Met de komst van Kromosoeto enkele maanden terug is het niet echt afgenomen.

De doorslag gaf een bezoek van de parlementaire commissie voor RGB. Volgens commissieleden vieren corruptie en gespeculeer met grond nog hoogtij. Sommige commissieleden, onder wie Kromosoeto’s partijgenoot André Misiekaba (NDP), raakten zelfs zeer emotioneel. Misiekaba klaagde ook onder vorige ministers over het gebrek aan toegang voor de doorsnee burger. Kromosoeto belooft ‘maatregelen’, “want zo kan het niet doorgaan.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.