Een deel van de delegatie te Molesoncreek aan de Guyanese zijde

Minister Adna van Sport – en Jeugdzaken heeft gisteravond de delegatie die in Hotel Ocean View International logeert voor de Inter Guyanese Spelen in Georgetown, Guyana toegesproken. De bewindsman stak vooral de sporters en hun begeleiders een hart onder de riem en hij vroeg hen Suriname op waardige wijze uit te dragen.

Na een enerverende reis in de vroege ochtend vanuit Paramaribo over de weg naar ons westerbuurland kwamen de ietwat geradbraakte sporters om twee uur lokale tijd aan in Georgetown. Suriname doet vandaag in de eerste fase in dit tweelanden toernooi mee met voetbal (jongens), wielrennen, tafeltennis en schaken(jongens en meisjes).

Het wordt overigens een zware wedstrijddag voor de onzen omdat alle takken van sport morgen worden beoefend.

De wielrenners zijn de eersten die in actie komen met de teamtrials in National Park, waarna de openingsceremonie in de Cliff Anderson sporthal volgt. In een rad tempo worden daarna tafeltennis, schaken, wielrennen (wegwedstrijd) en voetbal afgewerkt. In de avonduren heeft de IGS organisatie van Guyana gepland om de sluitingsceremonie met de prijsuitreiking te doen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.