Op de foto poseert zwemmer Yael Touw Njie Touw met de minister.

Vanwege de goede resultaten van onze sporters tijdens de Carifta Games 2014, zwemmen en atletiek, heeft minister Ismanto Adna de Surinaamse delegatie ontvangen om zijn dank te betuigen. Dit was een succesvolle Carifta Games voor Suriname, meldt het ministerie in een persbericht.

Suriname won tijdens de Carifta Games 16 goud, 3 zilver en 9 brons op beide onderdelen Van het ministerie van Sport – en Jeugdzaken kregen de medaillewinnaars cadeaubonnen van Casa Junior.

De zwemmers vestigden op Aruba 6 Carifta records: 5 voor Yael Touw Ngie Tjouw en 1 voor Zuhayr Pigot. Ook een bijzondere prestatie was die van Miguel van Assen. Hij heeft op de Bahamas een Nieuw Carifta record gevestigd op het onderdeel hink-stap-springen. Hij behaalde goud voor zijn sprong van 16.33 meter. Hiermee verbrak hij 3 records en wel van Zuid-Amerika, Nationaal record van Suriname en die van de Carifta Games.

De heer Tjoe A On bracht zijn felicitatie, als vertegenwoordiger van de Zwembond, uit aan de hele delegatie en eenieder die heeft bijgedragen aan het geboekte resultaat. Ook voorzitter Letitia Vriesde van de Atletiekbond bracht haar dank en felicitatie uit aan de delegatie. Zij gaf aan dat jonge mensen nodig zijn om geschiedenis te schrijven voor Suriname.

Minister Adna was zeer ingenomen met de geweldige prestaties die de sporters hebben behaald. Het ministerie heeft een beleid uitgezet dat voorwaarden moet scheppen om prestaties te behalen. Het ministerie zal een helpende hand blijven uitsteken om richting te geven aan onze sporttalenten.

De bewindsman bracht ook zijn dank uit aan de bonden en de ouders. Volgens de minister zal samen met de bonden van gedachten gewisseld worden hoe invulling te geven aan de verdere ontwikkeling van onze sporttalenten.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.