PARAMARIBO, 17 nov – Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, OW, ontpopt zich in ijltempo tot de politieke schietschijf binnen de coalitie. De nieuwe Jong Tjien Fa (controversiële minister uit het vorige kabinet, red.) lijkt vlees geworden. Na debacles rond halfafgemaakte dijken en bruggen, doemt een nieuw schandaal op. Deze keer hoefde de oppositie niet eens uit de zetels te veren. Coalitiepartner Ronnie Brunswijk (Abop) is des duivels. Het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme is een stukje plein in Paramaribo afhandig gemaakt.

Dit ministerie staat onder beheer van Abop en is van de ene dag op andere de wacht aangezegd. Het pleintje is toegewezen aan een stichting. Als klap op de vuurpijl wordt het plein nu heringericht door arbeiders van OW. “Ik ben zelf daar geweest, ik heb de mensen weggejaagd. Ze zijn de volgende terug gestuurd”, zei Brunswijk in het parlement. Zoveel zelfverzekerdheid is zelfs de voormalige rebel te veel. Maar de stichting bezit ook over de nodige documenten.

Dus moet ook het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer een duitje in de zak hebben gedaan. Beide ministeries staan onder beheer van president Desiré Bouterses NDP. Het steekt Brunswijk dat ‘zijn’ ministerie van de ene dag op de andere het pleintje kwijt bleek. Er stond een station voor zorgvervoer. De oppositie greep de noodkreet dankbaar aan en werd gevraagd wanneer Abrahams ‘eens eindelijk’ de laan wordt uitgestuurd.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.