PARAMARIBO, 2 mei – “Corruptie ga je altijd hebben.” Dit zegt minister Ramon Abrahams van Openbare Werken over de corruptiegevoeligheid op zijn ministerie. Die gevoeligheid is bijna net zo oud als het ministerie zelf. “Na anderhalf jaar heb ik het ministerie onder controle en het gaat de goede kant op.” Maar corruptie uitsluiten?

Dat is op geen enkele manier te garanderen. “Omdat Openbare Werken voor werkgelegenheid zorgt voor de gemeenschap en het is natuurlijk corruptiegevoelig. En ik probeer zo goed en zo kwaad als mogelijk leiding te geven aan het ministerie en dingen binnen de perken te houden. Maar je kan nooit alles honderd procent uitsluiten”, zegt Abrahams tegenover de Ware Tijd. Zelf is hij flink onder vuur genomen door de oppositie in het parlement.

Het betrof het “nadelige” contract met Ballast Nedam. Dat zou te duur zijn uitgevallen door toedoen van Abrahams. De oppositie eiste zijn aftreden. Nu het ministerie weer in rustiger vaarwater verkeert, is er alle aandacht voor de beloofde ‘grote’ projecten. “Wij gaan gestaag verder met het uitvoeren van projecten. Het probleem is dat we in Suriname weinig geloven in wat gaat gebeuren. Maar nu begint men in te zien dat we gaan doen wat we gezegd hebben.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.