PARAMARIBO – Het minimumloon is al jaren een punt van bespreking zonder overeenstemming. Elke minister die benoemd wordt op het ministerie van Arbeid en Technologische Ontwikkeling wil graag dit project afronden en invoeren. De twee partijen die er mee te maken hebben, het bedrijfsleven en de vakbeweging, kunnen nog geen overeenstemming bereiken.

Ook minister Michael Miskin is op zoek naar draagvlak om dit project af te ronden. Hij geeft daarbij aan dat de gemeenschap een verkeerd beeld heeft van wat het minimumloon inhoudt. Zij denkt dat met een minimumloon de werknemer maandelijks zal kunnen voldoen aan zijn basisbehoeften.

Dat is niet juist. Het minimum wordt gebaseerd op het type werk dat de werknemer verricht. De minister zegt dat het minimumloon niet te hoog mag zijn anders kunnen niet alle werkgevers dat opbrengen en dan komt de werkgelegenheid in gevaar. Hij is voorstander van het behoud van  werkgelegenheid. Er wordt naar het juiste draagvlak gezocht om dit project toch te kunnen opnemen in het sociaal zekerheidsstelsel.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.