PARAMARIBO-In het kader van Wereld Ozondag op 16 september, organiseert de National Ozone Unit (NOU) van het Nimos een mini-expo over alternatieve technologie betreffende koelmiddelen die de ozonlaag aantasten. De mini-expo wordt gehouden van woensdag 12 tot en met vrijdag 14 september en wel dagelijks tussen 17:00 en 21:00 uur in het Lalarookh-gebouw. De bedoeling van deze expositie is om onder meer de bewustwording onder de gemeenschap op gang te brengen over alternatieve technologie die beschikbaar is en hoe deze bijdragen aan de bescherming van de ozonlaag.

Verder wil de NOU het bewustzijn van het publiek verruimen over de effecten van de ozonlaag en het bestaan en het doel van de National Ozone Unit-Suriname. Middels deze mini-expo kan het publiek niet alleen persoonlijk kennismaken met de werkzaamheden van de NOU, maar ook allerlei informatie inwinnen over het acties die worden ondernomen zowel lokaal als internationaal om de ozonlaag te beschermen.

Het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (United Nations Environmental Progam – UNEP) zal ook als standhouder participeren bij het verstrekken van informatie over het wereldwijde gebeuren rondom de ozonlaag, het Montreal Protocol ter uitbanning van Ozonlaag Afbrekende Stoffen en de aanpak in verschillende landen. Verder zullen naast UNEP ook regionale organisaties te gast zijn bij deze expo. Zoals SNJ Electrical uit Greneda, gespecialiseerd in het gebruik van hydrocarbon technologie als alternatief van Ozonlaag Afbrekende Stoffen, en Polar Technology uit Puerto Rico, gespecialiseerd in de opkoop van ozonlaag afbrekende stoffen.

Naast de National Ozone Unit participeren en zijn betrokken als lokale organisaties: de Consumentenkring, de ministeries van Handel en Industrie (HI), Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM), Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), de douane en het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG).

De opening van de mini-expo zal op woensdag 12 september omstreeks 17:00 uur plaatsvinden, voorafgaand aan speeches en de uitslag van de posterontwerpcompetitie van Wereld Ozondag 2011.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.