PARAMARIBO – President Desi Bouterse zei vanmiddag op zijn persconferentie, dat de correcties die aangebracht zijn bij de reshuffeling van het ministersteam, ertoe zal leiden dat er geen stagnatie meer optreedt. De correcties zijn doorgevoerd binnen zijn eigen kabinet  en verder lopend naar andere organen toe.

De vervanging van de ministers is volgens de president een zaak van kwaliteit en politiek. “Je kunt niet voorbij gaan aan de politieke realiteit en alleen technisch personeel aantrekken.” Bouterse zegt niet te denken in termen van chantage zoals in de media is gesuggereerd.

De coalitiepartners gaan nu tezamen werken aan het herstel van de fouten die gemaakt zijn. “Partners chanteren elkaar niet, maar werken in coöperatief verband en met overleg”, aldus het staatshoofd.

De reden waarom de NDP-ministers niet vervangen zijn heeft te maken met de criteria die gehanteerd zijn door de evaluatiecommissie. Dit geldt ook voor de minister van LVV die als één van de weinige een sluitende begroting heeft ingediend, aldus de president.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.