Onderzoekers van de Harvard School of Public Health hebben onderzoek gedaan naar de relatie tussen het eten van een ontbijt en het ontwikkelen van diabetes. Het blijkt dat mannen die regelmatig het ontbijt overslaan een grotere kans hebben op het ontwikkelen van diabetes. De mannelijke niet-ontbijters hebben in vergelijking met de mannen die altijd ontbijten 21% vaker diabetes.

Zelfs de mannen zonder overgewicht en verder gezond eten verhogen hun risico door het ontbijt over te slaan. De ontbijtgewoonten van bijna 30.000 mannen in een periode van 16 jaar zijn bestudeerd. Geen van de mannen had diabetes bij de start van het onderzoek. Een andere conclusie van het onderzoek was dat mannen die maar 1 of 2 keer eten op een dag 25% vaker diabetes kregen dan mannen die 3 keer per dag eten.

Dit geeft toch weer aan hoe belangrijk regelmatig eten is. Drie maaltijden per dag eten is volgens de onderzoekers het optimale eetpatroon om het risico op diabetes type 2 te verlagen. Of dit ook voor vrouwen geldt zal uit vervolgonderzoek moeten blijken.

(Gezondheidsnet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.