PARAMARIBO/DEN HAAG, 18 jun – De animo voor de jaarlijkse burgemeesterstrip naar Suriname neemt af. De organisator, Stichting Vriendschapsbanden Nederland-Suriname, VNS, mocht dit jaar aanmerkelijk minder deelnemers noteren. Hoewel oorzaken voor de hand lijken, wil d stichting het er niet bij laten.

Het moeten meer deelnemers kunnen worden dan de twaalf die nu geregistreerd staan. Onder hen bevind zich maar één burgemeester. “Ik hoop straks op ongeveer vijfentwintig personen te komen. Maar vast staat wel dat de reis doorgaat”, zegt VNS-bestuurslid Roy Ho Ten Soeng tegenover de Ware Tijd. Hij wil nog een rondje maken bij de heren en dames. De eerstkomende Suriname-trip moet in oktober plaatsvinden.

Per jaar gaan er gemiddeld ruim dertig personen mee. In het topjaar werd zelfs een aantal van ruim zeventig geregistreerd. Dat het nu veel minder is, heeft wellicht te maken met politieke ontwikkelingen. Ho Ten Soeng vindt dat de burgemeesters “juist nu” Suriname zouden moeten bezoeken. “Want als je zaken gaat boycotten, werkt dat niet in het nadeel van de regering, maar van de bevolking. En dat moeten we niet hebben.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.