NIEUW-NICKERIE- Met als thema ‘Behoud biodiversiteit is onze prioriteit’ organiseert de Stichting Ontwikkeling Longmay en Omgeving (Solom) in samenwerking met de Openbare School te Longmay een milieubewustwordingsproject. Na de intensieve toetsperiode nemen circa zeventien leerlingen van de zesde klas deel aan deze activiteit. Ze hebben als opdracht meegekregen genoemde thema via tekeningen uit te beelden en deze als boodschap mee te geven aan de gemeenschap.

Het gaat erom hoe verantwoord om te gaan met het milieu. Deze activiteit is vandaag, 25 juli, in het gebouw van het Gemeenschapscentrum te Longmay gestart . Bij de afsluiting op 7 augustus zullen de drie beste werkstukken worden uitgekozen door een onafhankelijke jury.

Volgens de voorzitter van Solom, H.N.Karijoikromo, zullen er in de komende vakantieperiode meerdere activiteiten op het gebied van milieubewustwording worden uitgevoerd, samen met de jongeren van de omgeving. Zoals bekend biedt het Bigi Pan Mumagebied onder meer een enorme economische potentie voor de lokale gemeenschap op het gebied van toerisme en visserijactiviteiten.

Middels dit project wordt getracht jongeren in een heel vroeg stadium bewust te maken om verantwoord om te gaan met hun milieu. Het project moet gezien worden als een aanzet tot meerdere milieu-awarenessprogramma’s.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.