PARAMARIBO, 6 jun – De Mexicaanse griep en influenza maken steeds meer slachtoffers in Suriname. Volgens het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, is het officieel. De griep is echt overgewaaid vanuit buurland Frans Guyana. Daar is het intussen aan het luwen na een sterke daling de afgelopen weken. Een epidemie wordt voorlopig uitgesloten.

Toch wordt vooral vanuit het binnenland een stevige aanwas gemeld. Volgens Irma Jaglall, functionaris van de Medische Zending, is het aantal luchtweginfecties aan het toenemen. Dat is al het geval sinds eind april. De Medische Zending heeft zeker twintig gevallen van influenza geregistreerd onder patiënten in het binnenland. “Dat is significant meer dan voorheen”, zegt Jaglall tegenover de Ware Tijd. Vanaf beging dit jaar tot en met april werden maar twaalf gevallen geregistreerd.

Van vier gevallen staat al vast dat het om de Mexicaanse griep ging. Ook zijn acht andere gevallen geregistreerd in de grensplaats Albina. “Hoewel de gerapporteerde gevallen van luchtweginfecties in vele delen van het land wijzen in de richting van een landelijke epidemie, is het niet zeker of hiervan sprake is”, meldt het BOG. Het bureau meldde enkele weken terug al de griepgolf in Frans Guyana. Toen al werd gevreesd voor een lokale uitbraak.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.