Dat je je tanden het best twee keer per dag poetst, gedurende minstens twee minuten wist je waarschijnlijk al, maar zeker ’s avonds je tanden poetsen is een absolute must. Het is van cruciaal belang om je tanden gedurende twee à drie minuten te poetsen en daarna even te flossen voor het slapengaan.

Vermijd uitdrogende producten
Producten met alcohol of tandpasta’s met natriumlaurylsulfaat drogen je mond uit. En aangezien we weten dat een verminderde speekselproductie een van de belangrijkste oorzaken is van een slechtgeurende mond, moet je die dus proberen zo veel mogelijk te vermijden.

Vervang je tandenborstel regelmatig
Nog een belangrijke boosdoener van je slechte adem? Je tandenborstel. Die vervang je daarom het best elke twee tot drie maanden en zeker nadat je ziek bent geweest.

Raadpleeg je tandarts
Als je slechte adem blijft aanhouden, ga eens langs bij je tandarts te gaan. Die kan bepalen waar de geurtjes vandaan komen. Een slechte adem kan immers ook een indicator zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen zoals een tandontsteking, abces, maagzuur, infectie van de luchtwegen, chronische sinusitis, diabetes en lever- of nierproblemen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.