Een man tekent het document voor ontvangst van de sleutel voor zijn woning.

PARAMARIBO-Veel mensen zijn nog steeds in ongewisse over het woningbouwprogramma van de overheid. GFC Nieuws berichte begin deze maand reeds over de twijfel, die bestaat bij vele mensen die reeds door de bank zijn opgeroepen om een model woning uit te kiezen. Deze week werd de redactie van GFC Nieuws geattendeerd op de website woningbouwprogrammasuriname.org. Deze informatiebron is bedoeld om de burgerij op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond het woningbouwprogramma.

Het laatste bericht op de website dateert echter van 15 januari 2013 en luidt “Het Landelijk Woningbouwprogramma terugblik 2012 en planning 2013”. Op de website worden ook foto’s geplaatst van personen die in aanmerking zijn gekomen voor een woning. Van de informatie op de website uitgaande dan zou 13 januari de laatste keer zijn geweest dat er een sleutel is overhandigd.

GFC Nieuws nam een kijkje op Hanna’s Lust waar blijkt, dat er honderden huizen aan het verrijzen zijn. Het probleem is echter dat er weinig informatie kan worden ingewonnen bij aanwezige bouwlieden. Van een aannemer werd wel vernomen, dat de huizen allemaal eerst afgebouwd zullen worden en de eigenaren pas dan de sleutels overhandigd zullen krijgen. De man legt uit dat het fout ging wanneer mensen werden opgeroepen nog voordat hun huis werd gebouwd.

Volgens hem had men dan allerlei op- en aanmerking over hoe de woning er dan wel moest uitzien. Dit bracht stagnatie met zich mee, waardoor besloten werd geen personen meer op te roepen, maar de woningen eerst af te bouwen volgens de modellen zoals die op de beurs in 2011 te zien waren.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.