Mensen met een lager IQ zijn vaker ongelukkiger en ongezonder dan anderen met een hoger IQ.

Dat schrijven onderzoekers van University College London in het tijdschrift Psychological Medicine.

Uit eerder onderzoek van dezelfde universiteit bleek al dat slimme mensen langer leven, ongeacht hun inkomen en gezondheid. Nu wilden de onderzoekers weten welke invloed intelligentie heeft op het geluksgevoel.

​De onderzoekers analyseerden gegevens over 6870 mensen van 16 jaar en ouder. Hun IQ werd getest. Bovendien werd met een vragenlijst gemeten hoe gelukkig de deelnemers zich voelden.

De deelnemers met het laagste IQ (70-99) bleken het ongelukkigst te zijn. De slimste deelnemers (IQ van 120-129) waren juist het meest gelukkig.

Andere factoren speelden echter ook een rol in hoe gelukkig men zich voelde, zoals inkomen, gezondheid, neurotische symptomen en de dagelijkse bezigheden.

“We ontdekten dat IQ een verband heeft met geluk, het geluksgevoel was namelijk het laagst in de groep met het lagere IQ en het hoogst in de groep met het hogere IQ.

Mensen met een lager IQ zijn vaak minder gelukkig omdat ze last hebben van meer sociaal-economische nadelen, zoals een lager inkomen. Ook hebben ze vaker hulp nodig in het dagelijks leven, een slechtere gezondheid en meer stress”, zegt Angela Hassiotis.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.