PARAMARIBO – Sinds de workshop van de vorige week over seksuele omgang van mensen met een beperking is er een seksrevolutie ontstaan onder leden van deze groep. Tijdens de workshop kwam al naar voren dat deze groep mensen net als alle andere groepen, ook behoefte heeft aan seks. Nu komen zij er openlijk voor uit en vragen dat de overheid hen financieel tegemoet komt om aan deze behoefte te kunnen voldoen.

Zij willen erkend worden als normale mensen die ook seksuele behoeften hebben. Een deskundige van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is het met hen eens, maar zegt dat het financieel tegemoetkomen van de overheid hun probleem niet zal oplossen. De overheid moet volgens haar mogelijkheden creëren, zodat de mensen met een beperking elkaar in sociaal verband kunnen ontmoeten.

Ook moet die mogelijkheid toegankelijk zijn voor de normale mens om zo meer waardering en erkenning te kunnen geven aan hen die een beperking hebben. Zij pleit er ook voor dat werkgevers deze burgers ook een kans geven om zich waar te maken op de werkvloer. De meeste werkgevers mijden het in dienst nemen van iemand met een beperking.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.