PARAMARIBO- De meningen over de dood van vier gewapende rovers heeft de nodige discussies op gang gebracht. Vooral op het sociale forum Facebook zijn de meningen goed te volgen. Hoewel een groot deel van de samenleving erg ingenomen is dat de politie hard heeft toegeslagen en dat er doden zijn gevallen, vinden andere weer dat doodschieten niet hoefde.

Tijdens de persconferentie gisteren van minister Edward Belfort en andere toppers van Justitie en Politie is duidelijk komen vast te staan dat de politie alle tact en regels in acht heeft genomen tijdens de actie. De rovers in de witte auto werden gesommeerd te stoppen maar gaven daaraan geen gevolg.

De politie had geen keus dan de kogel te gebruiken aangezien het ook om zeer vuurwapen gevaarlijke mannen gaat. Minister Belfort heeft laten weten dat de rust in de samenleving gewaarborgd blijft. Waar nodig zal niet geschroomd worden om hard op te treden tegen de degenen die menen wet en recht aan hun laars te lappen.

Minister Belfort heeft op Facebook lofuitingen ontvangen voor het feit dat hij binnen korte tijd zichtbare resultaten heeft weten te boeken.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.