De Melkcentrale  heeft geblunderd op de verpakking van haar Yoghurt producten. Daarop staat duidelijk te zien het product op 30 februari vervalt. Levensmiddelentechnoloog Ricky Stutgart heeft deze zaak via email aangekaart. Hij zegt mensen slordig zijn omgegaan in hun werk en daarmee dus zomaar een vervaldatum hebben geplaatst.

Door deze blunder kan de Melkcentrale geen voedselveilige melkproducten garanderen. Stutgart wijst erop dat het ministerie van Handel en Industrie vanaf 14 augustus van dit jaar, strenger gaat letten op verpakking en etikettering. Dat de Melkcentrale zo in de fout gaat is ernstig omdat het bedrijf ISO gecertificeerd is.

Hij vraagt zich af hoe niemand deze fout heeft kunnen ontdekken. Het gaat volgens de levensmiddelen technoloog niet om een potje maar om een hele voorraad yoghurt. Wanneer een bedrijf als de Melkcentrale niet in staat is een zichtbare fout te voorkomen, hoe gaan ze dan om met de onzichtbare ziektekiemen die sowieso in melk kunnen voorkomen?, vraagt Stutgart zich af.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.