De stress die ontstaat door scheidende ouders zou een van de oorzaken kunnen zijn waardoor meisjes steeds vroeger puberen.

Dat stellen wetenschappers in The Daily Mail. Volgens professor Robert Sharp van de Edinburgh University zijn de hormonen van jonge meisjes met gescheiden ouders vaker uit balans dan de hormonen van andere meisjes.

De oorzaak van de vervroegde pubertijd is stress. Dit zou volgens Sharp ontstaan doordat kinderen bijvoorbeeld leven in meerdere gezinnen, veel te maken hebben met ruzies of opgroeien zonder biologische vader.

Uit een onderzoek van de Amerikaanse University of California Berkely blijkt dat de kans dat puberen eerder begint bij dochters van gescheiden ouders 2,4 keer zo groot is als gemiddeld. Een gedeelte van de 440 meisjes die onderzocht zijn begon zelfs op zevenjarige leeftijd met puberen.

Meisjes beginnen gemiddeld op tienjarige leeftijd met puberen. Dat is vijf jaar sneller dan in de negentiende eeuw. Vroeg puberen neemt volgens de wetenschappers het risico mee dat meisjes vaker ongewenst zwanger raken.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.