Vijf jonge spelende meisjes uit Californië liepen tweedegraads brandwonden op door een mix van twee zomerse genoegens: zon en citrusvruchten. Dit meldt CNN.

Wat een onschuldige activiteit leek, is slecht afgelopen voor Jewels, Jazmyn, Bailey, Candy en Reyghan. De meisjes, tussen zeven en elf jaar oud, sloegen limoenen stuk en voegden het sap van het fruit toe aan spuitwater en maakten zo hun eigen limonade. Tijdens de handeling kregen de meisjes ook spatten van het limoensap op hun lichaam. De volgende dag stonden de kinderen vol blaren en schreeuwden ze het uit van de pijn.

Naalden
‘Het voelde alsof ik door duizend naalden tegelijk werd geprikt’, vertelde de elfjarige Jewels. De letsels bleken zo pijnlijk dat de ouders zich met de kinderen naar de eerste hulp haastten. Daar werd de diagnose ‘phytophotodermatitis’ gesteld, een acute fytofototoxische reactie wanneer de huid in contact komt met (planten)sappen (bijvoorbeeld van limoenen) en tevens wordt bloogesteld aan zonlicht. Vooral de armen en benen van de meisjes kregen het hard te verduren.

Ook al zijn de kinderen nog steeds aan het herstellen, ze gaan weer naar school en hebben naar eigen zeggen hun lesje geleerd. ‘Ik heb mijn buik vol van limoenen’, verklaarde Jewels.

Handen wassen
De aandoening komt in de zomer vaak voor. Wanneer je met limoenen in contact gekomen bent, is het dus zaak je handen te wassen alvorens je je in de zon begeeft.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.