Megaupload heeft een Amerikaanse rechter gevraagd de rechtszaak tegen de website te verwerpen.

Dat blijkt uit een verzoek dat de advocaten van het bedrijf hebben ingediend bij de rechtbank van Virginia. Torrentfreak heeft het document online gezet.

In januari werd de website door Nieuw-Zeelandse autoriteiten uit de lucht gehaald op verzoek van Amerikaanse openbaar aanklagers. Ook werden diverse betrokkenen gearresteerd, waaronder oprichter Kim Dotcom.

Gebruikers van Megaupload zouden op grote schaal auteursrechtelijk beschermd materiaal hebben gedeeld. Volgens de organisatie zelf wordt de dienst echter ook gebruikt om persoonlijke bestanden op te slaan en te delen.

De zaak moet volgens Megaupload verworpen worden omdat het bedrijf de aanklachten formeel niet heeft ontvangen. Het is wettelijk namelijk niet mogelijk Megaupload op afstand te dagvaarden. Eerder uitte de advocaat van het bedrijf al zijn twijfels over de rechtszaak, nu is het verzoek dus officieel ingediend.

De Amerikaanse autoriteiten hebben Nieuw-Zeeland inmiddels verzocht om uitlevering van de verdachten. Volgens de raadsman van Megaupload is het bedrijf kapotgemaakt zonder dat er formeel een aanklacht is ingediend.

Wanneer de uitspraak volgt, is niet bekend. De VS kan, mocht de zaak inderdaad verworpen worden, nog wel een civiele zaak tegen de website starten en de verdachten kunnen ook nog apart worden vervolgd.

De FBI was volgens diverse Amerikaanse media niet bereikbaar voor commentaar.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.