Megyn Kelly, presentatrice van de Amerikaanse televisiezender NBC, snapt niet wat er racistisch is aan blackface.

Kelly nam het op voor de actrice Luann – Real Housewives of New York City – de Lesseps, die zich voor Halloween een paar tinten donkerder liet kleuren en een enorme afropruik opzette, om soullegende Diana Ross uit te beelden.

“Mensen zeiden dat dat racistisch was en ik weet het niet, ik had zoiets van, wie houdt er niet van Diana Ross? Ze wilde er op een dag uitzien als Diana Ross. Ik weet niet hoe dat op Halloween racistisch werd,” zei een geërgerde Kelly.

“Ik kan het aantal mensen dat we beledigen door gewoon normale mensen te zijn, niet bijhouden,” vervolgde ze.

Twitteraars probeerden haar enige culturele sensitiviteit bij te brengen.

Amerikaanse media wijzen erop dat hoewel blackface in de VS praktisch overal taboe is, het in Nederland nog steeds normaal wordt gevonden dat witte mensen zich jaarlijks in december zwart schilderen.

Black Pete wordt soms afgebeeld op een manier die negatieve stereotypen van mensen van Afrikaanse afkomst weerspiegelt en wordt door veel mensen van Afrikaanse afkomst ervaren als een overblijfsel van slavernij, dat schadelijk is voor de waardigheid en het zelfrespect van kinderen en volwassenen van Afrikaanse afkomst” staat in een voorlopig document van het VN-Comité voor de uitbanning van rassendiscriminatie.

“Zelfs een diepgewortelde culturele traditie rechtvaardigt geen discriminerende praktijken en stereotypen”, zegt het comité.

Foto: Twitter 

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.