Ruim 70 procent van de vrouwen lijdt regelmatig pijn om er goed uit te zien, zo blijkt uit een nieuw Brits onderzoek onder 2109 vrouwen.

Iets meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen koopt regelmatig kleding die te klein is, omdat ze de juiste maat niet kunnen vinden, ze hopen af te vallen of omdat ze vinden dat de kleding er beter uitziet in een kleinere maat.

Meer dan 70 procent zegt dat ze zichzelf regelmatig pijn doen om er beter uit te zien. Een meerderheid overkomt dit één of twee keer per jaar.

Ruim 30 procent heeft drie tot vijf ongelukjes en 4 procent zelfs meer dan vijf ongelukken per jaar.

De meest voorkomende pijn komt door het dragen van te hoge hakken. Ook ongelukjes tijdens het scheren en waxen of verbranden onder de zonnebank komt vaak voor, evenals brandwonden door stijltangen en föhns.

Vrouwen hebben ook regelmatig pijnlijke allergische reacties op huidcrèmes of haarverf en ongelukjes met de wimperkrultang. Daarnaast hebben vrouwen pijn door het dragen van te strakke kleding.

Er gaat ook een hoop mis met tatoeages en piercings en ook het bleken van tanden levert soms veel pijn op.

“Wat zorgelijk is, is dat vrouwen zich weinig aantrekken van al die ongelukjes”, zegt Mark Pearson van MyVoucherCodes.co.uk, die het onderzoek uitvoerde, tegen Female First. “Jezelf een keer snijden tijdens het scheren is niet zo erg, maar vallen en verbranden is ernstiger.”

“De beste manier om er goed uit te zien is zorgen dat je je comfortabel voelt. Er goed uitzien is belangrijk, maar zorg er voor dat je geen pijn lijdt om dat te bereiken.”

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.