PARAMARIBO, 28 jul – Het is niet uitgesloten dat het oppositionele Nieuw Front, NF, wordt uitgebreid. Dit zegt Arthur Tjin A Tsoi, secretaris van de NPS, één van de partners in het blok. De vier politieke partijen die nu het NF uitmaken, staan sympathiek tegenover uitbreiding. Het zit er zelfs dik in dat partijen in de huidige regeercoalitie zich aansluiten.

Dit uiteraard aan het eind van de regeerrit. “Mensen die nu in de coalitie zitten, zijn niet erg tevreden over de manier waarop de coalitie gedraaid en gestuurd wordt. We horen de klachten op het veld en in het parlement. Het zal nog een verrassing worden wie het wordt”, zegt Tjin A Tsoi tegenover de Ware Tijd. Voor het Nieuw Front staat in elk geval vast dat er moet worden uitgebreid. Hoewel, hier en daar wordt gesuggereerd dat het blok zijn langste tijd heeft gehad.

Voorlopig zijn de pijlen gericht op delen van de coalitie. De NDP van Desi Bouterse komt nog het minst in aanmerking. Niet alleen wordt daar nog het minst geklaagd, Bouterse zelf vormt een belet. Ook voormalig coalitiepartner Bep is een goede kandidaat. “Bep heeft prettig samengewerkt met het NF en ze kennen nu het verschil met anderen wel. Met Pertjajah Luhur moet nog blijken wat het wordt. Dat zal van onderhandelingen afhangen.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.