Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft de eerste stap gezet richting de uitvoering van het project Suriname’s Growth Enterprises (SURGE) als onderdeel van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification (SCSD) Project. Het departement gaat hiervoor in zee met Solidaridad. In totaal zullen 230 bedrijven rechtstreeks ondersteund worden in hun ontwikkeling.

Het contract met de internationale maatschappelijke organisatie is op 28 maart ondertekend. Solidaridad heeft meer dan 50 jaar ervaring in het ontwikkelen van oplossingen om economieën weerbaarder te maken. Het project dat samen met deze organisatie wordt uitgevoerd, zal niet alleen een boost geven aan het algemeen bedrijfsleven, maar in het bijzonder ook aan vrouwelijk ondernemerschap.

EZ voert samen met de Wereldbank het SCSD-project uit, waar SURGE onderdeel van is. De voornaamste doelen hiervan zijn het verbeteren van het concurrentievermogen van Suriname en verhogen van de verdiencapaciteit middels het diversifiëren van de economie. In deze is participatie van vrouwen in ondernemerschap essentieel.

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.