PARAMARIBO, 5 nov – De meeste slachtoffers van vuurwerkongevallen zijn of Marron of Hindostaan. Dit concludeert het Korps Brandweer Suriname, KBS, uit eigen onderzoek. Dit jaar zal dan ook extra aandacht besteed worden aan deze twee bevolkingsgroepen. Volgens KBS-woordvoerder komt er onder meer een speciale mediacampagne. Deze aanpak moet mee helpen het aantal slachtoffers eindelijk omlaag te krijgen.

Met de uitgebreide campagnes steeds weer aan het eind van het jaar is het nog niet gelukt tot nog toe. Volgens Cooman blijft het aantal boven de vijftig. Dit baart zorgen en bekeken wordt nu hoe een definitieve ommekeer gedaan te krijgen. Het extra richten op bepaalde delen van de bevolking lijkt een werkbare optie. Voor het brandweerkorps is het elk jaar weer een uitdaging de boodschap van voorzichtigheid ook echt overgebracht te krijgen.

De ene strategie na de andere wordt toegepast. Op gegeven moment zijn zelfs beelden vertoond op de televisie van verminkte lichaamsdelen. Het resultaat valt klaarblijkelijk steeds weer tegen. Volgens Cooman begint de campagne relatief vroeger dit jaar. Het heeft er veel van de dat periode van afsteken voor het eerst sinds jaren verkort zal worden. Hoe dit moet rijmen met de grote hoeveelheden vuurwerk die ook dit jaar weer geïmporteerd worden, moet nog blijken.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.