door Robin Rosario

PARAMARIBO/Apoera – Er blijken nu meerdere kandidaten belangstelling te hebben voor een van de drie kapiteinsfuncties in het westen van het land. De dorpen Apoera, Washabo en Section zullen, zo wordt vernomen van DC Roline Samsoedien, elk een nieuwe kapitein kiezen. Zij zegt aan GFC Nieuws dat na het referendum van begin deze maand de bewoners te kennen hebben gegeven drie kapiteins te willen hebben in plaats van een.

Nadat zij haar bevindingen had doorgegeven aan de autoriteiten in Paramaribo, werd besloten op korte termijn verkiezingen te houden zodat elk dorp een eigen kapitein kan hebben. De juiste datum is nog niet bepaald omdat de kandidaten informatie over de organisatie van de verkiezing moeten ontvangen. Samsoedien vertelt dat er bepaalde lichte voorwaarden zijn gesteld aan de kandidaten die een poging willen wagen om verkozen te worden.

Dit weekend vertrekt zij richting Apoera om de lijsten te laten klaarmaken en de kandidaten te informeren waaraan zij moeten voldoen. De leeftijdsgrens is bepaald op 25 jaar. Verder moet de kandidaat woonachtig zijn in het dorp waar hij/zij gekozen wil worden en een goede algemene ontwikkeling hebben in spraak en geschrift.

Dit heeft te maken met de vertegenwoordiging van het dorp waarvoor de gekozen kapitein de verantwoordelijkheid zal dragen, omdat hij de dorpelingen goed moet kunnen vertegenwoordigen. Er zal gestemd worden volgens een personen meerderheidsstelsel. De kandidaat die de meeste stemmen behaald, wordt de nieuwe kapitein van het dorp.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.