Jacques Cousteau

Paramaribo – Morgen wordt de 102ste geboortedag van de bekende Franse oceaanonderzoeker Jacques Cousteau herdacht met de vertoning van twee documentaires van deze filmer door de Green Heritage Fund Suriname in samenwerking met de Ambassade van de Republiek Frankrijk en WWF Guianas. De voorstelling is in TBL cinemas.

De voorstelling zal worden voorafgegaan door een korte inleiding van Joël Godeau, Ambassadeur van de Republiek Frankrijk, de voorzitter van de Green Heritage Fund Suriname en de heer Dominiek Plouvier van WWF Guianas.

Jacques Cousteau werd geboren op 11 juni 1910 en stierf op 25 juni 1997 op de leeftijd van
87 jaar. Cousteau was een Franse marineofficier, verkenner, natuurbehouder, filmer,
vernieuwer, wetenschapper, fotograaf, auteur en onderzoeker die de zee bestudeerde en alle levensvormen die in het water voorkomen. Hij richtte de Cousteau Society op, een internationale organisatie die bewustzijn promoot en de publieke opinie probeert te keren tegen oceaanvervuiling.

Het meest belangrijke werk dat hij deed waren de producties die hij maakte en schreef voor televisie, die wereldwijd mensen bewust maakten over onderwerpen zoals de natuurlijke schatten van de oceaan en de gevolgen van vervuiling.
Wereldwijd wordt deze dag herdacht en wordt er aandacht gevraagd voor de oceanen door mensen die op die dag een rode muts dragen. Voor gratis kaarten voor de voorstelling kunnen geïnteresseerden overigens bellen naar Green Heritage Fund Suriname op het nummer 402758, zo laat de organisatie vanavond aan GFC Nieuws weten.

Mariene Biodiversiteit

Op 20 mei 2011 maakte het Secretariaat van de Conventie over Biologische Diversiteit bekend dat in 2012 Mariene Biodiversiteit het thema zou worden voor de Internationale Dag van de Biodiversiteit viering op 22 mei 2012. De Green Heritage Fund Suriname heeft dit aangegrepen om in 2012 extra activiteiten te organiseren waarin de mariene biodiversiteit, “blue carbon” (CO2-afvang en –opslag door oceanen) en gezonde mariene ecosystemen extra aandacht krijgen. Vooral de Surinaamse kust, de Guiana dolfijnen, zeeschildpadden, overbevissing en mangrovebossen worden voor het voetlicht worden geplaatst.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.