GFC NIEUWSREDACTIE- Met het bezoek van een regeringsdelegatie onder leiding van de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, aan de Granman der Saramaccaners Granman Albert Aboikonie, sloot de MZ de bewustzijnscampagne onder de gezagsdragers van de Saramaccaanse gemeenschap op het hoogste niveau af.

MZ stuitte in haar bewustzijnsactiviteiten elke keer weer tegen het gegeven dat deze informatiesessie nog niet had plaatsgevonden.

De minister die vanaf het begin van de bewustzijnscampagne bezoeken heeft gebracht aan Granmans van andere Marron stammen kon de afgelopen dagen het Boven Suriname gebied eindelijk aandoen en de Granman en zijn kabinet informeren over het belang van vaccinatie en de vaccinatie activiteiten van de Medische Zending in dat gebied.

Vele vragen over de vaccinatie maar ook andere onderwerpen kwamen aan de orde tijdens deze krutu. Nadat deze vragen door de delegatie werden beantwoord, gaf de Granman aan dat hij binnen 2 weken zijn gebied voorbereid zal hebben om te worden gevaccineerd.

Hij zal zelf op die dag samen met vele andere gezagsdragers en personen uit het gebied worden gevaccineerd.

Alhoewel de Medische Zending al maanden bezig is met vaccinatieactiviteiten in het Boven-Surinamegebied, is zij blij met deze toezegging.

De Granman heeft namelijk ook beloofd om samen met het traditioneel gezag de vaccinatiebereidheid onder de Saramaccaanse gemeenschap positief te gaan beïnvloeden.

De directeur van de MZ die samen met lokale MZ-medewerkers ook deel uitmaakte van de delegatie riep het gehoor op om een halt toe te roepen aan de uitbraken in de diverse dorpen door zich massaal te laten vaccineren maar ook de MOHANA-maatregelen in acht te nemen.

In Boven-Suriname is het personeel van de medische posten Laduani en Debike al volledig getraind en voorzien van vaccins. Elke vrijdag kunnen personen terecht voor Pfizer, Astra Zeneca en Sinopharm.

De komende weken zullen mensen vanuit diverse dorpslocaties worden vervoerd om op deze posten te worden gevaccineerd.

Binnen enkele weken zal dus na gedegen voorbereidingen de launch van deze vaccinatie groots worden ingeluid te Djoemoe, dichtbij de residentie van de Granman.

Foto: Medische Zending Directeur Herman Jintie draagt de box met vaccin over aan streekpolihoofd Ursie Jabini op het vliegveld van Djoemoe.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.