PARAMARIBO – Ruim 30 studenten die met succes de basis cursus Televisie, Radio, Krant en Magazine hebben doorlopen krijgen op woensdag aanstaande hun certificaat uitgeraakt. Deze training is verzorgd door de Stichting ter bevordering van de Journalistiek in Suriname. De stichting stelt zich ten doel om het journalistieke niveau in ons land te verbeteren middels trainingen van de mediawerkers.

De voorzitter van de stichting, Jane Kolf Berggraaf zegt zich in dit verband zich enigszins zorgen te maken over de recente ontwikkelingen in de media. Ze zegt dat journalisten een verantwoordelijkheid naar de gemeenschap hebben en daarom vanuit een objectieve kijk hun verslag moeten doen. Als de journalisten deze verantwoordelijkheid niet in acht nemen zorgen ze voor sociale onrust, waarschuwt de mediaspecialist.

De deelnemers aan de cursus zijn afkomstig van de verschillende mediabedrijven, de overheid of een eigen onderneming. De Stichting ter bevordering van de Journalistiek in Suriname is sinds kort ook belast met de bepaling van de Journalisten Prijs in Suriname.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.