Een van de oprichters van Facebook, Dustin Moskovitz, heeft in de afgelopen drie dagen 450.000 duizend aandelen van het bedrijf verkocht.

Daarmee is hij de laatste insiders die aandelen verkoopt sinds het einde van de zogeheten lockup, meldt persbureau Reuters.

Door het aflopen van de eerste lockup-periode mag een grote groep beleggers, waaronder vroege investeerders en werknemers, hun Facebook aandelen vrij gaan verhandelen.

Moskovitz, de eerste technologie directeur van Facebook, verkocht zijn aandelen in drie pakketten van elk 150 duizend stuks. In totaal leverde het hem meer dan 8.7 miljoen dollar op.

Eerder deze week verkocht Facebook-directeur Peter Thiel voor ongeveer 400 miljoen dollar aan aandelen van de sociale netwerksite.

Moskovitz, die tijdens zijn studie op Harvard met oprichter Mark Zuckerberg een kamer deelde, is sinds het allereerste uur betrokken bij Facebook. In 2008 verliet hij het bedrijf om elders aan de slag te gaan.

Hij bezit nog steeds 6,6 miljoen klasse A aandelen, die elk goed zijn voor een stem, en 126,2 klasse B aandelen, die per stuk 10 stemmen waard zijn. Facebook sloot vrijdagmiddag op 19,41 dollar. Het internetbedrijf kreeg in mei een introductieprijs van 38 dollar.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.