Fastfoodketen McDonald’s opent twee volledig vegetarische restaurants in Indiase pelgrimsteden. Dat meldde de Financial Times. Volgens de krant probeert de normaal gesproken op hamburgerverkoop gerichte keten hiermee meer voet aan de grond te krijgen in het land waar koeien heilig zijn en er een taboe heerst op het eten van rundvlees.

De twee vegetarische restaurants in Noord-India moeten de deuren volgend jaar openen. De ene vestiging komt in Amritsar, het spirituele centrum van de sikhs. De andere komt in Katra, het startpunt van veel pelgrimages naar de Hindoestaanse bergtempel Vaishno Devi.
McDonald’s is sinds 1996 gevestigd in India, maar heeft slechts 271 vestigingen in het land, dat meer dan een miljard inwoners telt.

Dat aantal moet de komende drie jaar verdubbelen, zegt een woordvoerder van de keten tegen de krant. Op de menu’s staan aangepaste gerechten zoals de McVeggie, de McAlloo Tikki en McSpicy Paneer. De burger werd in India ooit gemaakt van lamsvlees, maar bleek daardoor te ‘rubberachtig’. Nu zijn alle burgers van kippenvlees gemaakt.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.