PARA-Het inheemse dorp Matta in het district Para is helemaal klaar voor de versnelde ontwikkelingsaanpak welke president Bouterse voorstaat en waarmee reeds een aanvang is gemaakt.

Dit zei kapitein Michel Karwofodi van Matta bij de overhandiging van sportmateriaal door DNA- parlementariёr Lesley Artist aan de sportvereniging van het dorp.

Het sportmateriaal is na aanvraag en goedkeuring bij het Bureau Volkscontacten beschikbaar gesteld voor de U15- en -17-voetbalverenigingen aangesloten bij de Leleydorp Sport Bond. Lesley Artist en Earl Karwofodi, die het Bureau vanwege uitstedigheid van de leiding vertegenwoordigde, overhandigde het sportmateriaal.

De geste, bestaande uit onder meer uit twee complete sets voetbaltenues, ballen, voetbalschoenen en doelnetten, is zeer welkom, vooral omdat het U20-team van Matta vandaag haar eerste wedstrijd moet afwerken in de competitie bij de LSB, liet ressortraadslid Xavier Kuisch bij het in ontvangst nemen van de goederen weten. Kapitein Karwofodi maakte duidelijk dat het sportmateriaal de eerste aanzet tot ontwikkeling is die vanuit het Bureau Volkscontacten en ook de president aan het dorp wordt gepleegd.

“Laat niemand u zand in de ogen komen strooien dat men u wilt omkopen met sportmateriaal, omdat sporten ook deel van de ontwikkeling van uzelf en uw dorp inhoudt”, hield de kapitein zijn gehoor voor. “Bij goede resultaten zal uw dorp meer bekendheid krijgen en zullen de talenten opvallen en door grotere clubs worden aangetrokken”.

Artist, zelf ook captain geweest van Transvaal, zei zich de grote ondersteuning vanuit Matta nog goed te kunnen herinneren, ook toen hij de overstap naar Robinhood maakte. “U mag verzekerd zijn van de beloofde versnelde ontwikkeling waarbij u een belangrijke rol zal gaan vervullen”, aldus Artist.

“De tijd van zitten wachten is voorbij”, lieten kapitein zowel Karwofodi als Artist optekenen. De sportvereniging heeft bij monde van haar voorzitter Kenneth Sabajo dank uitgebracht aan het Bureau Volkscontacten en het staatshoofd.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.