door Robin Rosario

MOENGO – Hoewel het doek nog niet definitief gevallen is, lijkt het erop dat de onderafdelingen van de NPS in Marowijne, kandidaatsvoorzitter Ivan Fernald, ondersteunen. De leiding van de afdeling (voorzitter en secretaris)hebben zoals GFC Nieuws uit Moengo verneemt, gisteravond een vergadering belegd met de onderafdelingen en die staan achter Fernald.

De rest van het bestuur t.w. acht van de veertien leden, vaardigen drie personen af om op Gregory Rusland te stemmen. Als er geen veranderingen meer plaatsvinden dan is de stand tussen de twee kandidaten nu gelijk 3-3. Fernald heeft de steun van “Marowijne”, Sipaliwini en Brokopondo.

Rusland kan rekenen op Coronie, Para en Wageningen. De vijf andere districtsafdelingen beslissen vanavond en morgen. De verkiezingen vinden a.s. zondag plaats. Een NPS-topper zegt aan GFC Nieuws dat na bijna 60 jaar er weer zo’n djugudjugu is bij een verkiezing van een voorzitter binnen de partij.

Sinds het aftreden van Jopi Pengel is alles smooth verlopen. Kandidaatsvoorzitters (Henck Arron en Ronald Venetiaan) werden voorgedragen door de scheidende voorzitter en geaccepteerd door de leden. Nu dreigt er een splitsing te ontstaan binnen de partij. Hij verwacht geen eenheid meer in de partij na deze verkiezingen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.