Mannen zijn de beroerdste niet als het gaat om huishoudelijke taken. Ruim 40 procent van de mannen doet samen met zijn vrouw het huishouden.

Dit blijkt uit het grote Man en Huishouden Onderzoek van Panorama onder 696 mannen.

Slechts een half procent vindt het huishouden een vrouwending en moet er niet aan denken om mee te helpen. Daarnaast doet 4 procent niets in huis, omdat hij werkt en zijn vrouw niet. Meer dan de helft van de mannen vindt wel dat de vrouw beter is in het huishouden.

Mannen nemen in het huishouden vooral de taken opruimen (87 procent) en stofzuigen (84 procent) voor hun rekening. Strijken is met 36 procent de minst geliefde bezigheid. Een derde van de mannen laat de kinderen ook een handje meehelpen in het huishouden. Een andere 30 procent vraag hen soms iets te doen, maar dan alleen werkzaamheden waarbij ze niks kunnen breken.

Het plekje in huis dat de man het liefst brandschoon ziet, is het kleine kamertje. Het toilet wordt door bijna 63 procent genoemd als ruimte die hij graag fris en proper heeft. Mannendomeinen als de hobbyruimte, de zolder en de schuur mogen best wat stoffig en viezig zijn, blijkt uit de enquête. 12 procent stoort zich overigens helemaal niet aan vieze ruimtes in huis.

44 procent zou de strijkbout niet willen missen als het gaat om de huishoudelijke apparaten in hun woning. Slechts 9 procent benoemt de kruimeldief als onmisbaar en een schamele 3 procent kan de robotstofzuiger niet missen. Het meest onmisbare huishoudelijk apparaat voor de man is de koelkast. Ruim 92 procent zou niet zonder kunnen.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.