Mannen die sporten in het gezelschap van mannen, vallen twee keer zo snel af dan mannen die samen met vrouwen sporten. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek.

Wetenschappers van de Leeds Metropolitan University volgden voor het onderzoek gedurende twaalf weken 62 mannen die deelnamen aan een cursus van Weight Watchers, speciaal ontwikkeld voor mannen, zo bericht de Daily Mail.

Na die drie maanden waren de deelnemers gemiddeld 6,4 kilo kwijt, zelfs als ze enkele sessies hadden overgeslagen. De mannen die het hele programma volgden verloren zelfs 9,5 kilo. Zo’n 77 procent verloor 5 procent van zijn lichaamsgewicht en velen raakten bijna 10 procent kwijt. Hun taille werd minstens 5 centimeter smaller.

Mannen die gedurende deze twaalf weken in het gezelschap van vrouwen het programma volgden, verloren echter gemiddeld slechts 3,2 kilo.

Volgens de onderzoekers praten de meeste mannen minder makkelijk over hun lichaam als er vrouwen in de buurt zijn. In een exclusief mannelijke omgeving voelen ze zich daarentegen wel veilig en gaan ze bovendien met elkaar in competitie.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.