Mannen letten steeds minder op het uiterlijk van een vrouw en hechten steeds meer waarde aan haar intelligentie en gevoel voor humor. Dat blijkt uit een Engels onderzoek.

Dat meldt de Daily Mail.

Vrouwen letten daarentegen echter steeds meer op het uiterlijk van mannen. Dat blijkt uit een onderzoek van psycholoog Marcel Zentner, die met een team wetenschappers van de York University 12.000 mensen in meer dan 30 landen een aantal vragen stelde over de eigenschappen die ze het belangrijkst vinden in een partner.

“In samenlevingen waarin mannen en vrouwen gelijk zijn, zien we hoe mannen intelligentie verkiezen boven een goed figuur of talent in de keuken”, aldus Zentner.

Omgekeerd is voor vrouwen het salaris van een man minder belangrijk geworden. “Traditioneel kiezen vrouwen voor mannen die goed verdienen en daardoor voor hun gezin kunnen zorgen”, vertelt Zentner. “Maar we zien dat naarmate vrouwen zelf in hun onderhoud kunnen voorzien, ze het uiterlijk van hun partner belangrijker gaan vinden.”

Zentner benadrukt wel dat het hier om een accentverschuiving gaat en niet om een grote ommekeer. Ook gelden deze bevindingen alleen voor Westerse maatschappijen, waar een grote vorm van gelijkheid is tussen mannen en vrouwen.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.