Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat heteroseksuele mannen en vrouwen niet bevriend met elkaar kunnen zijn. Seksuele aantrekkingskracht staat dat in de weg.

Onderzoekers van de University of Wisconsin-Eau Claire bestudeerden vriendschappen van ruim 400 heteroseksuele mannen en vrouwen tussen 18 en 52 jaar.

Ze concludeerden dat met name mannen vrij gemakkelijk toegeven dat ze zich aangetrokken voelen tot hun vriendinnen. Vrouwen ontkennen dergelijke gevoelens te hebben voor hun mannelijke vrienden.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat hoe meer iemand zich aangetrokken voelt tot zijn of haar vriend(in), hoe minder tevreden die persoon is over zijn of haar huidige liefdesleven.

“We kunnen stellen dat er altijd een zekere mate van aantrekking aanwezig is tussen mannen en vrouwen. In de meeste gevallen is het de man die zich aangetrokken voelt tot zijn vriendin”, zegt professor in de psychologie April Bleske-Rechek op de website Gawker.

“De evolutie heeft er voor gezorgd dat mannen zich moeten opstellen als opportunisten waardoor ze altijd handelen naar de mogelijkheden die ze hebben.”

“Een vriendschap tussen mannen en vrouwen is bovendien relatief nieuw in de geschiedenis van de mens”, zegt Bleske-Rechek. Ze stelt dat de oerinstincten van de mens snel de overhand zullen nemen bij een vriendschap, ook al zeggen de betrokken personen dat ze alleen vriendschappelijke gevoelens voor elkaar hebben.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.