De schil van een mango bevat voedingsstoffen die de vorming van vetcellen tegengaat.

De chemische stoffen komen niet voor in het vruchtvlees en alleen in de schil van bepaalde mangosoorten schrijven Australische onderzoekers van de University of Queensland in het tijdschrift Food and Function van de Royal Society of Chemistry.

Stofjes in de schil van de Irwin en Nam Doc Mai mango onderdrukken de adipogenese: de vorming van vetcellen in het lichaam.

Tropische vruchten zoals de mango bevatten verschillende hoeveelheden en mengsels van verschillende phytochemicaliën. De phytochemicaliën in de schil remmen waarschijnlijk de vorming van vetcellen. In de schil en het vruchtvlees is de samenstelling van de stofjes anders, volgens de onderzoekers verklaart dit het verschil in effect.

Vervolgonderzoek is nodig, maar in de toekomst kan de mangoschil wellicht een wapen zijn in de strijd tegen overgewicht. Op basis van de schil zouden voedingsmiddelen ontwikkeld kunnen worden.

Wel zorgt de remming van de adipogenese voor grotere vetcellen. Dit kan de de kans op diabetes type 2 vergroten. Ook hier zal vervolgonderzoek meer inzicht in moeten geven.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.