PARAMARIBO, 31 okt – De stijl van projectmanagement die de regering Bouterse aan de dag legt, is soep met balletjes. Dit stellen verschillende parlementariërs van de oppositie. Alsof het niet erg genoeg is, gaat ook de Centrale Bank van Suriname ernstig in de fout. De wijze waarop te werk wordt gegaan bij de uitvoering van grote infrastructurele projecten, riekt zelfs naar willekeur. Het gaat ook nog om projecten waar de vorige regering al geld voor gereserveerd had.

Daar valt niet alleen het veelbesproken dijkproject van Commewijne onder. Hoewel, het mismanagement daar is al erg genoeg. “De Centrale Bank had daar als bewaker moeten optreden van de middelen die gereserveerd waren voor de dijkenbouw”, zegt Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS). Topfunctionarissen van het ministerie van Openbare Werken beweren nu publiekelijk dat de middelen op zijn. Venetiaan vindt dat de bank zijn werk niet heeft gedaan.

Het geld had nooit afgestaan mogen worden voor andere doeleinden. Erg is ook dat er gesneden wordt zonder toestemming van het parlement. Het is immers dit lichaam dat begrotingen van de staat goedkeurt. Dit is precies het bezwaar van Mahinder Jogi en Mahinder Rathipal (Nieuw Front/VHP). Er wordt flink geknoeid met het kanalenproject te Pomona, Saramacca. Daar zou zodanig worden gemanoeuvreerd dat vooral ‘grootgrondbezitters uit de coalitie’ er beter van worden.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.