Een beller gaf onlangs in het RBN-programma Kal Aaj Aur Kal aan, dat hij onder behandeling is van een uroloog. De man zei een recept te hebben gehad van de uroloog met tegelijkertijd een ontheffing. Hij diende zijn ontheffing in bij de desbetreffende afdeling van het Staatsziekenfonds (SZF).

Vervolgens gaf hij aan, dat een dame ongeveer na een kwartier naar hem toekwam en zei: “Meneer we moeten u teleurstellen, u moet eerst voor uw medicijnen betalen en dan komt u met een restitutieverzoek.” “Dat heb ik ook gedaan”, aldus de beller.

Volgens de man zijn de medicijnen peperduur en kon hij slechts 30 stuks tabletten kopen in plaats van 60 tabletten. De 30 stuks tabletten zijn voor 15 dagen (2x daags 1 tablet). Nadat hij terug was geweest voor zijn restitutie kreeg hij van de balie te horen, dat het wel behandeld is. Hij kreeg een briefje met wat hij tegoed heeft bij het SZF.

“Maar, ze hebben mij geen datum gegeven hoe lang dit zal duren. Dat geld heb ik nodig om andere medicijnen te kopen. Het bedrag van de medicijnen dat ik gekocht heb is SRD 2.780.” De patiënt vraagt zich dus af, hoe lang de terugbetaling nog op zich laat wachten.

De redactie van Dagblad Suriname, heeft de Medisch directeur van het SZF, Jane Harkisoen, benaderd met enkele vragen. Hierop wenste zij niet telefonisch in te gaan, maar gaf wel aan bereid te zijn de zaak te willen onderzoeken.

SK 

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.