Een man uit Senegal heeft donderdag in de omgeving van Parijs een koffer met bijna 27.000 euro in contant geld in een trein laten staan.

Reizigers hadden de achtergelaten koffer in een trein in Massy bij Parijs gesignaleerd en alarmeerden de politie, zo meldt Le Figaro. Toen de politieagenten de koffer openden vonden ze opgerolde kleding en bundeltjes bankbiljetten voor een bedrag van 26.950 euro.

De eigenaar, een 25-jarige Senegalees, meldde zich ‘s avonds bij het politiebureau. Hij legde uit dat hij naar Frankrijk gereisd was om auto-onderdelen te kopen die hij in Senegal zou verkopen en dat hij eerst contant geld had opgehaald bij vrienden en vennoten in Italië.

De bewoner van Dakar was donderdagochtend op de luchthaven Paris-Charles-de-Gaulle aangekomen. Hij nam de trein naar zijn hotel, maar viel in slaap. Toen hij wakker werd, zag hij dat hij zijn halte had gemist stapte hij snel uit en vergat daarbij hij zijn bagage. De man krijgt een boete van de douane omdat hij de 27.000 euro niet had aangegeven.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.