Antony F. (34) is op maandag 16 mei door de politie van het bureau Flora aangehouden, nadat hij zich had aangemeld op het politiebureau.
De man wordt ervan verdacht op zondag 1 mei een vrouwspersoon zonder enige reden te hebben mishandeld en bedreigd. Ook nam hij met geweld een mobiele telefoon weg uit handen van de vrouw.
Onderzoek wees uit dat in de avond van 1mei de aangeefster Glenda Z. en haar nicht een eettent aan de Coesewijnestraat aandeden. Aldaar knoopte Glenda een gesprek aan met een mannelijke bezoeker. Dit viel niet in goede aarde bij Anthony die zich ook in de zaak bevond. Zonder enige aanleiding ging hij op de vrouw af en bracht haar een harde vuistslag toe in haar gezicht. Om erger te voorkomen liep het slachtoffer naar buiten en belde haar dochter op om haar op te halen. Terwijl zij tot haar dochter aan de telefoon sprak, werd haar mobiele telefoon door Anthony uit haar handen weggerukt. Na de daad zette hij het op een lopen in de richting van de Poolschool, maar werd aangehouden door de omstanders die hem achterna gingen. Bij die gelegenheid bedreigde de verdachte Glenda meermalen met de dood. Bij aankomst van de politie had Anthony de plek reeds verlaten.
De verdachte werd meermalen op zijn verblijfplaats aan de Hernhutterstraat opgespoord doch niet aangetroffen. Hij meldde zich in de vroege ochtend van 16 mei aan op het politiebureau Flora en werd direct aangehouden. Anthony werd voorgeleid en is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

The post Man ter zake mishandeling, diefstal middels geweldpleging en bedreiging ingesloten appeared first on Korps Politie Suriname.

Dit bericht is afkomstig van Korps Politie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.