Zak Vawter heeft zondag met behulp van een bionisch been de 103 verdiepingen van de Willis Tower in Chicago beklommen. Hij verloor zijn eigen been eerder bij een motorongeluk.

Dat meldt Sky News maandag.

Vawter was een van de bijna 3000 deelnemers aan het jaarlijkse SkyRise Chicago waarbij geld ingezameld wordt voor een goed doel. Onder luid applaus deed hij minder dan een uur over de 2100 treden.

Het kunstbeen weegt nog geen vijf kilo en bevat twee motoren die reageren op elektronische impulsen van de spieren in zijn hamstring.

”Het werkt fantastisch”, volgens Levi Hargrove van het Centre for Bionic Medicine bij de zender. ”Er was geen enkel probleem. Het been droeg hem de 103 verdiepingen op.”

Om zich voor de klim voor te bereiden, gebruikte de 31-jarige Vawter een traploopmachine in de sportschool. Onderzoekers deden er maanden over om het been zo aan te passen, dat het goed om zijn hersengolven zou reageren.

Vawter heeft het been achter moeten laten in Chicago. Daar zullen wetenschappers verder gaan om de technologie te verfijnen.

Het geld dat hij met de beklimming ophaalde gaat naar het Rehabilitation Institute of Chicago voor zorg en onderzoek.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.