Een platonische vriendschap tussen mannen en vrouwen is mogelijk, maar makkelijk is het niet. De man denkt vaak dat de vrouw stiekem gevoelens voor hem heeft, ook als dat helemaal niet zo is.

Onderzoekers aan de University of Wisconsin-Eau Claire legden meer dan tachtig platonische vriendschappen tussen een man en een vrouw onder de loep. Ze kwamen erachter dat de mannen zich vaker aangetrokken voelen tot de vrouwen dan andersom.

Toch denken de heren juist dat de dames in het geheim wel degelijk verliefd zijn. Uit het onderzoek dat gepubliceerd is in Journal of Social and Personal Relationships, blijkt dat ze dat mis hebben. De vrouwen willen meestal geen relatie met hun mannelijke vrienden. Vandaar dat ze vrienden zijn en niet meer dan dat.

Ook bleek dat mannen die bezet zijn zich vaak alsnog aangetrokken voelen tot hun vrouwelijke maatjes, schrijft Scientific American. Voor vrouwen geldt het tegenovergestelde. Als een vrouw een vriendje heeft, verdwijnt haar romantische interesse in haar mannelijke vrienden als ze die al had.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.