Een 35-jarige man is gistermiddag in het hoofd geschoten met een tot een “rifle”omgebouwde windbuks. De verdachte is de 20-jarige G.G. Dit schietincident vond plaats aan de Theodorisstraat te land van Dijk.

Het slachtoffer is per eigen gelegenheid naar het ziekenhuis overgebracht. De kogel zal operatief uit zijn hoofd verwijderd moeten worden, meldt de politie. De verdachte G.G. is aangehouden en in verzekering gesteld. De omgebouwde windbuks is nog niet in beslag genomen.

De verdachte heeft verklaard dat hij dat wapen na gebruik heeft weggegooid op het erf voor zijn woning. De politie heeft dat wapen niet aangetroffen en vermoed dat de verdachte het wapen bewaard heeft. De verdachte verklaarde op het slachtoffer te hebben geschoten, omdat die hem had geslagen. Dit omdat hij geweigerd had om zijn rijwiel aan het slachtoffer te lenen.

Door verandering aan te brengen aan de windbuks is het mogelijk gemaakt om scherpe patronen daarmee af te vuren. De zaak is in onderzoek bij de recherche van het bureau Nieuwe-Haven.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.