De 30-jarige W.B is op vrijdagavond 15 januari door leden van de Recherche van Regio Midden (RRM), bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) opgespoord en aan de Maikoestraat aangehouden.

Een benadeelde deed op woensdag 17 oktober 2020 op het politiebureau Domburg aangifte van oplichting en verduistering tegen W.B. De aangever verklaarde dat de verdachte W.B. zich voordeed als te zijn een advocaat. Op slinkse wijze troggelde de verdachte geld van de aangever om een rechtszaak voor hem in orde te maken. Toen deze zaak niet behartigd kon worden, kwam de benadeelde erachter dat W.B. een nep advocaat was.

De wetsdienaren werkten deze informatie uit en spoorden W.B. vervolgens op. Hij is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Indien er personen zijn die op dezelfde wijze door W.B. zijn opgelicht, worden zij opgeroepen om zich alsnog in verbinding te stellen met de politie van Recherche Regio Midden. Deze onderzoek unit is te bereiken op de telefoonnummers 582200/582050.

Dit bericht is afkomstig van Korps Politie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.